The Shaman`s Medicine Wheel

Η Σαμανική εκπαίδευση είναι η διαδικασία απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων για την άσκηση του Σαμανισμού. Ο Σαμανισμός είναι μια από τις πιο αρχαίες μορφές πνευματικότητας και θεραπείας και εφαρμόζεται σε διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, ο καθένας με τις μοναδικές του παραδόσεις, τελετουργίες και μεθοδολογίες.

Εάν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις Σαμανική εκπαίδευση, τα σημαντικά βήματα είναι:

Κατανόηση του Σαμανισμού: Πριν ξεκινήσεις την εκπαίδευση, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τι είναι ο Σαμανισμός, την ιστορία του και τον ρόλο του στον πολιτισμού των Κέρο.

Συμμετοχή σε Προσωπική Θεραπεία: Ο Σαμανισμός συχνά περιλαμβάνει την προσωπική θεραπεία ως πρώτο βήμα. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των προσωπικών σου μπλοκαρισμάτων και σε προετοιμάζει να βοηθήσεις άλλους.

Μάθητεία των βασικών: Περιλαμβάνει την κατανόηση του

Σαμανικού ταξιδιού, πνευματικών οδηγών των ζώων δύναμης και της χρήσης των σαμανικών εργαλείων

Τελετουργίες και μυήσεις

Ηθική πρακτική: Όπως με κάθε μορφή θεραπείας ή πνευματικής εργασίας, είναι σημαντικό να προσεγγίζεις τον σαμανισμό με σεβασμό, ακεραιότητα και ταπεινότητα.

Πολιτισμική ευαισθησία: Να θυμάσαι ότι οι Σαμανικές πρακτικές έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένες πολιτιστικές παραδόσεις. Να τις προσεγγίζεις με σεβασμό και χωρίς πολιτιστική ιδιοποίηση.

Διαρκής Μάθηση: Η Σαμανική πρακτική είναι ένα ταξίδι ζωής. Η συνεχής αναζήτηση ευκαιριων για μάθηση και ανάπτυξη, τόσο μέσω προσωπικών εμπειριών όσο και από άλλους επαγγελματίες.

Δημιουργία κοινότητας: Η σύνδεση με άλλους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σου μπορεί να είναι πηγή υποστήριξης, γνώσης και ανάπτυξης.

Εάν σε ελκύει ο Σαμανισμός, είναι απαραίτητο να τον προσεγγίσεις με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. Ερεύνησε, συνδέσου με τους συμμαθητές σου και τους έμπειρους καθοδηγητες σου και ακολουθησε την εσωτερική σου καθοδήγηση.

Ο Τροχός της Σαμανικής Θεραπείας, που συχνά αναφέρεται ως ο Ιερός Κύκλος ή απλά ο Τροχός της Θεραπείας, είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται σε διάφορους αυτόχθονες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ιθαγενών φυλών της Αμερικής. Είναι ένα κυκλικό μοτίβο που χωρίζει τον κύκλο σε τμήματα ή κατευθύνσεις, συνήθως τέσσερις, και κάθε τμήμα αντιστοιχεί σε διαφορετικά στοιχεία, πτυχές της ζωής, στάδια ανάπτυξης ή πνευματικές ενότητες. Ενώ οι ιδιαιτερότητες μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των πολιτισμών, η κυρίαρχη αρχή είναι αυτή της ισορροπίας και της διασύνδεσης μεταξύ όλων των πτυχών της ύπαρξης.

Στην παράδοση των Qero της δικής σου εκπαίδευσης μπαίνεις στον Κύκλο από τον Νότο και τον τελειώνεις στην Ανατολή. Πρόκειται για ένα ταξίδι τεσσάρων κατευθύνσεων, η κάθε μία διάρκειας 6 ημερών με συνήθως ένα διάλειμμα τριών μηνών ενδιάμεσα.

Η εργασία σε κάθε κατεύθυνση:

Νότος: Σχετίζεται με το νερό, το καλοκαίρι, την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα και την εμπιστοσύνη, ό,τι είναι ρεαλιστικό και εγκόσμιο.

Δύση: Συνδέεται συνήθως με τη γη, το φθινόπωρο, την ενδοσκόπηση και τον ήλιο που δύει, αυτό που είναι αόρατο.

Βορράς: Συνδεδεμένος με τη φωτιά, τον χειμώνα, τη σοφία, τους προγόνους,  τα διερωτήματα και τα θαύματα.

Ανατολή: Συνδέεται με τον αέρα, την ανατολή, την άνοιξη, τον θάνατο, τη γέννηση και τα νέα ξεκινήματα.