Η εμπειρία γέννησης

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν μια ψυχή αποφασίζει να γεννηθεί; Η εμπειρία της γέννησης είναι θαυματουργή. Η γέννηση είναι το θαύμα της ίδιας της ζωής. Είναι απόδειξη ότι το σύμπαν είναι η πηγή της ολότητας. Η σύλληψη νέας ζωής στον κόσμο είναι ο ύμνος της εξέλιξης, η συγχώνευση των πάντων σε μια μορφή και η μεταστοιχείωση της ενέργειας σε ύλη.
 
Από την προ-λεκτική εμπειρία στην προγεννητική ευδαιμονία, το μωρό περνάει στην τρομακτική εμπειρία του αδιεξόδου και από εκεί στο κανάλι της γέννησης, συνήθως με τρόπο που είναι βίαιος ως φυσική διαδικασία. Μερικά παραδείγματα: τσιμπίδες, λαβίδες ή άλλα χειρουργικά εργαλεία, η επίδραση της αναισθησίας και η έγχυση της επισκληρίδιας αναισθησίας στην σπονδυλική στήλη, η εμπειρία της γέννησης αποτελεί επίπονη και τραυματική εμπειρία για το μωρό.
Birth 2

Το καταπιεσμένο τραύμα της γέννησης

Η φυσική διαδικασία της γέννησης φέρει την αποτύπωση της στη συναισθηματική και ψυχική σας κατάσταση. Καθώς μεγαλώνετε, τείνετε να αφήσετε αυτή την εμπειρία στο παρελθόν, όπου αποθηκεύεται στη μακρά μνήμη σας και «ξεχνιέται» ή τίθεται σε κατάσταση «ύπνου». Ωστόσο, έπειτα από τη λήθη, οι εμπειρίες αυτές θα ενεργοποιήσουν τις μνήμες ώστε να βιώσουμε καταστάσεις και γεγονότα στη ζωή που θα προκαλέσουν στιγμές σωματικού, συναισθηματικού ή ψυχικού πόνου.
 
Η επικάλυψη αυτών των καταπιεσμένων αναμνήσεων μπορεί να δημιουργήσει μοτίβα συμπεριφοράς και επαναλαμβανόμενες εμπειρίες σε όλη τη ζωή σας που σας οδηγεί να πιστέψετε ότι είναι πραγματικές και σας συμβαίνουν.
 
Μερικά παραδείγματα:
 
*αισθάνεστε υπεύθυνοι για όλα και για όλους στη ζωή σας
*γνωρίζετε την αδυναμία σας να ολοκληρώνεται τα έργα που έχετε ξεκινήσει
*αισθάνεσαι ότι μια εξουσία έξω από τον εαυτό σας κατευθύνει τη ζωή σας
*αίσθηση ότι οι σχέσεις σας με τους άλλους είναι μπερδεμένες
*αναμονή στην κατάσταση των προβλημάτων σας μέχρι να επέμβουν άλλοι
*εθισμοί (ουσίες, συμπεριφορές, αλκοόλ, τροφή, διαδύκτιο, κλπ)
*δυσκολεύεστε να προσαρμοσθείτε στις αλλαγές
*η ζωή είναι ένας ατελείωτος αγώνας για επιβίωση
*φαίνεται ότι η ζωή σας προσπερνάει
*δυσκολεύεστε να βρείτε την αγάπη
*αισθάνεστε ευάλωτοι και φοβισμένοι
 
Οι επιπτώσεις του τρόπου που γεννηθήκατε επηρρεάζει το σύνολο της διάρκειας της ζωής σας και η τραυματική αυτή η εμπειρία δεν σταματά εκεί.
Birth 1

Τρόποι Γέννησης

Η εμπειρία της γέννησης μπορεί να είναι η πηγή από όπου προέρχονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά σας σε όλη τη ζωή σας.
 
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους –
 
• όταν αντιμετωπίζουμε ξανά και ξανά τις ίδιες καταστάσεις και δεν υπάρχει πρόοδος,
• όταν όλα είναι τέλεια αλλά κάτι απροσδόκητο ανατρέπει τα πάντα.
• όταν συγκεκριμμένοι άνθρωποι μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και περίεργα,
• όταν υπάρχουν καταστάσεις που μας εξοργίζουν,
• όταν αντιμετωπίζουμε αντίσταση και έλλειψη ροής,
 
Τότε είναι καλό να γνωρίζετε ότι το τραύμα της γέννησής σας έχουν ενεργοποιηθεί.
 

Συμπεράσματα γέννησης

Η τεχνική Rebirthing Breathwork είναι μια διαδικασία πνευματικού καθαρισμού που σας παρέχει την ευκαιρία να αποδεσμευθείτε από το παρελθόν. Κυρίως από τον τρόπο που έχετε καταγράψει την εμπειρία σε σχέση με τη γέννησή σας, γεγονός που ωθεί ολόκληρο το αισθητήριο σύστημά σας να δονεί σύμφωνα με τις μνήμες και τις καταγραφές αυτές και σας δεσμεύουν να χαρακτηρίζεστε σε ατομικό επίπεδο. 
 
Η διαδικασία της γέννησης εντυπώνεται βαθιά στο συναισθηματικό και διανοητικό επίπεδο στην κυτταρική μνήμη.  Μέχρι να απελευθερωθούν αυτές οι αναμνήσεις μέσω διαδικασιών όπως η τεχνική Rebirthing Breathwork, θα εμποδίζουν δια βίου την ευημερίας τη χαρά και την υγιή ανάπτυξη.
Birth

Επικοινωνήστε με τη Ματούλα εδώ.

Η Ματούλα δουλεύει με σαφή όρια, είναι τρυφερή και υποστηρικτική, συνεχώς αναζητά τρόπους να βελτιώνει τον εαυτό της. Η απόφαση να εργαστεί κανείς μαζί της θα πρέπει να ληφθεί με πλήρη σαφήνεια ότι δέχεται τις μεγάλες αλλαγές που ακολουθούν στη ζωή. Στο προσωπικό μου ταξίδι με τη Ματούλα αισθάνομαι ότι οδηγεί το δρόμο. Αυτό που κέρδισα στη ζωή μου από αυτή την εργασία είναι μια αίσθηση κατεύθυνσης. Πάντα αισθανόμουν ότι παρασύρομαι χωρίς σκοπό στη ζωή μου. Έμαθα να ακούω και να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και τη διαίσθησή μου και τώρα εμπιστεύομαι τη ζωή και τον τρόπο που έρχονται τα πράγματα.

Μαρία Χατζηγιάννη, επιχειρηματίας